Докторанти-финансисти с национален успех в конкурса за 2017 г. за наградата „Д-р Иванка Петкова” (5.12.2017 г.)

#
07.12.2017 07:37 1672

Двоен успех на катедра „Финанси и кредит” в конкурса на Института за икономическа политика за 2017 г. за наградата „Д-р Иванка Петкова”. След церемония в гр. София, първо място завоюва докт. Даниел Николаев от к-ра „Финанси и кредит” в Свищов, а трето място докт. Теодор Тодоров. 
Наградата „Д-р Иванка Петкова” е основана през 2012 година и е насочена към докторанти и млади научни работници, чиито интерес и разработки са в сферата на актуалните процеси на международните финанси. Желаещите да участват в конкурса подготвят изследване по избрана от тях тема, която до този момент не е била част от друг изследователски проект. Комисия осъществява оценяването на два етапа. В началото всички участници подготвят кратко описание и обосновка на избраната тема. Измежду всички се избират трима, които продължават и разработват по-детайлно и задълбочено своите изследвания, като в последствие те се оценяват отново и се обявява победителят и неговите подгласници.
През 2015 г. в конкурса катедра „Финанси и кредит” също отчете двоен успех, както следва:
Първо място. Калоян Петков, докторант в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов с доклад на тема: „Предизвикателства пред изчисляването на цената на собствения капитал в неразвитите пазари – модифициран подход на Дамодаран“.
Второ място. Никола Илиев, също докторант в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов с доклад на тема: „Ще се превърне ли Активният Портфейлен Мениджмънт в панацея за пост-кризисният капиталов свят?“.

Източник: http://finance1952.com


Екипът на WEN.BG е готов да публикува Вашите сигнали. Изпращайте Вашите материали на office@wen.bg

УСМИХНИ СЕ

Нашенец бил на работа в Германия. Колегата му германец постоянно се подигравал с него, а нашия все му казвал:
- А ти страдаш от липса на калции!
Един ден германеца паднал от скелето и целия се потрошил. Нашия го завел в болницата, доктора погледнал снимката и казал:
- Ханс, вие страдате от липса на калции!
- А бе, българчето, ти откъде го знаеше тва предварително?
- Е как от къде, аз от 1 година спя с жена ти, а на теб не ти никнат рога...